Tapahtumat

Tietäjäyhdistyksen kekri 2023

Tervetuloa Tietäjän kekriin!

Juhlimme vuoden syklin täyttymistä nauttimalla sadon herkkuja ja kunnioittamalla vainajia itämerensuomalaisen perinteen hengessä.

Kutsumme Sinut ja seuralaisesi viettämään vuoden päättävää kekrijuhlaa sekä osallistumaan yhdistyksemme vuosikokoukseen perjantaina 13. lokakuuta 2023.

Paikkana toimii ihana Villa Paratiisi Nuuksion kansallispuistossa (Paratiisintie 115, 03300 Otalampi)
Voit liittyä halutessasi vain kekriin klo 18 alkaen.

Ilmoita saapumisestasi info@tietaja.fi mieluiten pe 6.10 mennessä. Kerro myös oletko aikeissa tuoda jotain yhteiseen kekripöytään!

Aloitamme päivän klo 16 yhdistyksen vuosikokouksella, jossa katsomme taaksemme kuluneeseen vuoteen ja suuntaamme katseen kohti tulevaa. Tämä on hetki, jolloin voimme yhdessä arvioida mitä olemme oppineet ja mitä uusia teitä voimme avartaa.

Klo 18 alkaen siirrymme kohti kekriä, muinaisten suomalaisten vuoden kiertoa hallitsevaa juhlaa. Voit halutessasi liittyä vasta kekriin. Kekrin viettoon kuuluu olennaisesti kolme pilaria: kekripukin vierailu, runsas yhteinen ateria ja vainajien muistaminen. Katamme perinteiseen tapaan pöydän myös kuolleille, ja kutsumme Sinut tuomaan mukanasi kuvan jostakin läheisestä vainajasta, jonka haluaisit kutsua kekriimme. Voit halutessasi tuoda täytettä yhteiseen ruokaöytäämme.

Syömistä ja yhdessäoloa rytmittää saunan lämpö. Saunomme ja polskimme Poikkipuoliaisen järvessä.
Tapahtuma on avoinna yhdistyksen jäsenille, kannatusjäsenille ja heidän seuralaisilleen. Mikäli et ole vielä jäsen, mutta haluat tulla osaksi yhdistystämme, voit liittyä kannatusjäseneksi myös tapahtumassa.
Tämä päivä tarjoaa meille mahdollisuuden antaa vuodenkierrolle arvokas päätös ja jatkaa uudistunein mielin kohti jakoaikaa.

Tervetuloa,
Tietäjäyhdistys

Vapaa pääsy jäsenille, kannatusjäsenille ja kutsuvieraille.

Ilmoitathan tulostasi info@tietaja.fi

Tietäjäyhdistyksen kekri 2020

Tietäjäyhdistys kokoontuu viettämään vuoden päätöstä Kekrijuhlan merkeissä. Kekrin, sadonkorjuun juhlan, nimi tulee kantasuomalaisugrilaisesta sanasta kekra tai kekraj, joka tarkoittaa kiertoa tai pyörää. Suuren pyörän ollessaan pyörähtämäisillään uudelle kierrokselle on aika pysähtyä yhdessä tarkastelemaan kauden antia ja luomaan pohjaa tulevalle.

Pääset harjoittamaan kotimaista perinnettä käytännössä ja tutustumaan kekrin viettoon ja siihen liittyvään symboliikkaan pintaa syvemmältä. Ohjelmassa on myös ajatustenvaihtoa yhdistyksen toiminnan ja tulevaisuuden tiimoilta – ja tietysti sauna ja loitsuja!

Kekrin hengen mukaisesti syömme hyvin, voit myös halutessasi tuoda pöytään syksyn satoa.

Paikka: Hindsbyn kylätalo, Martiksentie 66
Aika: 31.10.2020 klo 15 alkaen

Tapahtuma on tarkoitettu Tietäjäyhdistyksen jäsenille. Voit tuoda mukaan seuralaisesi ja jäseneksi voi liittyä myös paikanpäällä.

Ilmoittaudu sähköpostilla info@tietaja.fi

Liity jäseneksi: https://tietaja.fi/membership-join/