Tapahtumat

Tietäjäyhdistyksen kekri 2022

Tervetuloa Tietäjän kekriin!

Juhlimme vuoden syklin täyttymistä nauttimalla sadon herkkuja ja kunnioittamalla vainajia itämerensuomalaisen perinteen hengessä.

Saavu lauantaina 22.10 kello 16 Hindsbyn kylätalolle (Martiksentie 66, Sipoo). Ohjelma alkaa ulkona, josta siirrymme sisätiloihin ja lopulta saunaan.

Ota mukaan säähän sopivaa vaatetusta.

Aiomme kattaa pöydän myös vainajille. Voit siis ottaa mukaasi jonkun vainajan kuvan, kenet haluaisit kutsua mukaan juhlaan. Kuvan sijaan myös kynttilä käy – tai molemmat! Kuvat laitamme yhteiselle alttarille, jolle voit myös halutessasi tuoda jotain tarjoiltavaa ruuan tai juoman muodossa.

Saunomista varten otathan mukaan pyyhkeen, uima-asun ja istuinalustan. Yhdistys tarjoaa ruokaa ja juomaa, sekä ohjelman. Voit halutessasi rikastaa pöytäämme omilla tuomisillasi!

Vapaa pääsy jäsenille, kannatusjäsenille ja kutsuvieraille.

Ilmoitathan tulostasi info@tietaja.fi

Tietäjäyhdistyksen kekri 2020

Tietäjäyhdistys kokoontuu viettämään vuoden päätöstä Kekrijuhlan merkeissä. Kekrin, sadonkorjuun juhlan, nimi tulee kantasuomalaisugrilaisesta sanasta kekra tai kekraj, joka tarkoittaa kiertoa tai pyörää. Suuren pyörän ollessaan pyörähtämäisillään uudelle kierrokselle on aika pysähtyä yhdessä tarkastelemaan kauden antia ja luomaan pohjaa tulevalle.

Pääset harjoittamaan kotimaista perinnettä käytännössä ja tutustumaan kekrin viettoon ja siihen liittyvään symboliikkaan pintaa syvemmältä. Ohjelmassa on myös ajatustenvaihtoa yhdistyksen toiminnan ja tulevaisuuden tiimoilta – ja tietysti sauna ja loitsuja!

Kekrin hengen mukaisesti syömme hyvin, voit myös halutessasi tuoda pöytään syksyn satoa.

Paikka: Hindsbyn kylätalo, Martiksentie 66
Aika: 31.10.2020 klo 15 alkaen

Tapahtuma on tarkoitettu Tietäjäyhdistyksen jäsenille. Voit tuoda mukaan seuralaisesi ja jäseneksi voi liittyä myös paikanpäällä.

Ilmoittaudu sähköpostilla info@tietaja.fi

Liity jäseneksi: https://tietaja.fi/membership-join/